Jest dietą zbliżoną do diety wegetariańskiej, gdyż pozbawiona jest mięsa, natomiast zawiera ryby i owoce morza. Posiłki skomponowane są na bazie produktów zbożowych, nabiału, warzyw, owoców, roślin strączkowych, jaj oraz ryb. Jej dobre zbilansowanie zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu, a jednocześnie ma działanie oczyszczające.
Poniedziałek
Śniadanie
Jaglanka z chia, malinami, gruszką oraz ziarnami słonecznika i suszoną figą
Drugie śniadanie
Sałatka z rukolą, koprem włoskim, gruszką i granatem
Obiad
Łosoś w sosie teriyaki podany na ryżu basmati z ziołami z surówką z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Podwieczorek
Puszyste placki jogurtowe z jagodami
Kolacja
Szaszłyki warzywne z serkiem halumi, podane z miksem sałat z jarmużem i suszonymi pomidorami z dressingiem balsamicznym
Wtorek
Śniadanie
Połówki jajka faszerowane pastą pieczarkową z młodą dymką podane z pieczywem chrupkim pełnoziarnistym i pomidorkami koktajlowymi
Drugie śniadanie
Kleks z musu gruszkowego na miętowym serku homogenizowanym z zarodkami pszennymi
Obiad
Gołąbki z jarmużu z kaszą owsianą i pieczarkami podane z miksem sałat i puree z brokułów
Podwieczorek
Sałatka owocowa z sosem jogurtowym
Kolacja
Orientalny makaron sojowy z warzywami i orzechami
Środa
Śniadanie
Pasta z pieczonej papryki z tofu podana z muffinką warzywną oraz sałatką z roszponki z pomidorkami koktajlowymi i orzechami
Drugie śniadanie
Jogurt grecki z jagodami, płatkami jaglanymi i migdałami
Obiad
Pieczony filet z dorsza skropiony dressingiem cytrynowym podany na dyniowym risotto z kurkami oraz porowo-marchewkowa surówka
Podwieczorek
Ciasteczka owsiane z suszoną żurawiną i migdałami
Kolacja
Muszle makaronowe faszerowane twarożkiem z rzodkiewką, koperkiem i ogórkiem
Czwartek
Śniadanie
Omlet z ziołami i cukinią podany na miksie kiełków z pełnoziarnistym pieczywem chrupkim
Drugie śniadanie
Twarożek ziołowy z pieczywem orkiszowym na kiełkach brokuła
Obiad
Kotlecik gryczano-porowy w otrębach owsianych podany z pieczonymi plasterkami batata oraz surówką z awokado i ogórka
Podwieczorek
Pieczona brzoskwinia pod orzechową kruszonką
Kolacja
Pieczony kabaczek nadziewany kaszą kus kus z warzywami podany z dipem ziołowym
Piątek
Śniadanie
Roladki z wędzonego łososia z koperkiem, serkiem śmietankowym, cząstkami pomidora i grahamką
Drugie śniadanie
Otrębowe ciasteczka z morelą
Obiad
Lasagne z bakłażanem i twarożkiem podana z surówką z białej kapusty z marchewką i kiełkami fasoli mung
Podwieczorek
Waniliowy pudding z chia na owocach leśnych
Kolacja
Tabbouleh z ze świeżymi warzywami, rodzynkami i ziołami