Dedykowana jest osobom uprawiających aktywność fizyczną, których celem jest utrzymanie bądź zbudowanie masy mięśniowej. Od diety standard różni się większą podażą pełnowartościowego białka, pochodzącego głownie z chudego rodzaju mięs, ryb oraz nabiału. Posiłki zawierają odpowiednią ilość makro i mikroskładników, co pozwala na lepszą regenerację mięśni obciążonych wysiłkiem fizycznym i tym samych chroni organizm przed nadmiernym spadkiem energii.
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
Jaglanka na mleku z musem bananowym oraz ze świeżymi borówkami oprószona wiórkami kokosowymi podana z pieczonymi owsianymi plackami z suszoną żurawiną
Drugie śniadanie
Sałatka z kolorowej soczewicy, serka greckiego oraz filetów z pomarańczy
Obiad
Rolada z piersi z indyka zapiekana ze świeżym szpinakiem, ciecierzycą i suszonymi pomidorami podana ze szparagami w sosie musztardowym
Podwieczorek
Sałatka z młodego szpinaku, pieczonej dyni, pestek dyni, sera zagrodowego i dressingu
Kolacja
Ryba po grecku podana z razowym pieczywem
Wtorek
Śniadanie
Pasta jajeczna podana z pieczywem żytnim z ziarnami, roszponką, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Plasterki sera zagrodowego z konfiturą z czerwonej cebuli
Drugie śniadanie
Placki na bazie maślanki podane z sałatką ze świeżych sezonowych owoców
Obiad
Gołąbki drobiowe z kaszą jaglaną zawijane w liście winogron podane z sosem pomidorowym na brązowym ryżu z pieczarkami z buraczkami na ciepło
Podwieczorek
Amarantusowe muffinki z malinami
Kolacja
Szaszłyki wołowe z papryką, pieczarkami, cukinią i cebulką podane z dipem jogurtowo-ziołowym i koktajlowym
Środa
Śniadanie
Twaróg z suszonymi pomidorami, szczypiorkiem i nasionami słonecznika podany z pełnoziarnistą bułeczką oraz sałatką z jarmużu z jabłkiem, rodzynkami i orzechami
Drugie śniadanie
Naleśnik z cynamonowo-kardamonowym musem jabłkowym podany z owocowym koktajlem na mleku migdałowym
Obiad
Pieczony dorsz z nutką mięty podany z ryżem z orzechami oraz gotowanym na parze brokułem
Podwieczorek
Koktajl z owoców leśnych. Ciasteczka owsiane z sezamem
Kolacja
Pulpeciki warzywne z sałatką z marchewki i pora
Czwartek
Śniadanie
Owsianka z siemieniem lnianym, suszonymi śliwkami i ziarnami granata posypana orzechami włoskimi
Drugie śniadanie
Pełnoziarniste muffinki z oliwkami i pestkami dyni
Obiad
Kotlety cielęce zapiekane w warzywach podane z surówką z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, ogórka i papryki oraz puree z kalafiora
Podwieczorek
Serniczek jaglany z musem z mango i owocami
Kolacja
Makaron ryżowy z mleczkiem kokosowym, tofu, zieloną fasolką szparagową oraz orzechami ziemnymi podany z sałatką z kiełków fasoli mung
Piątek
Śniadanie
Szpinakowa rolada z łososiem i serkiem chrzanowym podana z sałatką z rukoli, pomidorów suszonych na słońcu, prażonych płatków migdałowych i pomidorków koktajlowych
Drugie śniadanie
Placuszki twarogowe podane z musem porzeczkowym
Obiad
Tagiatelle warzywne z bazyliowo-kolendrowym pesto podane z sałatką z bobu, wiśniami i awokado oraz grillowany halumi z figą
Podwieczorek
Sałatka owocowa. Serek kokosowy
Kolacja
Bakłażan faszerowany kaszą gryczaną z brokułami podany z sałatką z małosolnych ogórków