Jest idealną dietą dla osób, które chcą pozbyć się zbędnych kilogramów. Poza utratą masy ciała, dodatkowo uczy nas dobrych nawyków żywieniowych, co chroni nas przed efektem „jojo”. Prawidłowo zbilansowane posiłki, przy deficycie energetycznym, chronią nas przed niedoborami składników odżywczych, mineralnych oraz witamin. Ponadto menu jest tak skonstruowane, że pomimo dostarczania organizmowi mniej kalorii, nie odczuwamy głodu. Taka redukcja to sama przyjemność.
Poniedziałek
Śniadanie
Komosa ryżowa z czekoladą i masłem orzechowym
Drugie śniadanie
Pasta brokułowa ze słonecznikiem podana z chrupkim pieczywem i kiełkami
Obiad
Dyniowy makaron z wieprzowiną i pietruszką, mix sałat z sosem sorgo
Podwieczorek
Paleo koko- kuleczki na słodko
Kolacja
Pełnoziarniste zapiekanki ze szparagami
Wtorek
Śniadanie
Wytrawne muffiny jajeczne z żółtym serem i szynką oraz pomidorkami cherry ze szczypiorkiem
Drugie śniadanie
Zupa ze świeżego szczawiu z białą fasolą i jajkiem na twardo
Obiad
Giuwecz z okonia z puree i surówką z pomidorów i papryki
Podwieczorek
Sernik mango na zimno
Kolacja
Sałatka z kolorowym gnocchi, pomidorkami cherry, ogórkiem i zielonym pesto
Środa
Śniadanie
Menemen z pieczywem razowym
Drugie śniadanie
Sałatka z selera naciowego, jabłka i orzechów włoskich z musztardowym vinegret
Obiad
Sznycel drobiowy w fitpanierce podany ze złocistym ryżem oraz surówką z papryki i ogórka małosolnego
Podwieczorek
Ciasto arbuz
Kolacja
Autorski burger wołowy podany na sałacie z sosem tys. wysp
Czwartek
Śniadanie
Granola gryczana z jogurtem greckim i owocami
Drugie śniadanie
Ryż z kalafiora z warzywami
Obiad
Pielmieni pierogi z mięsem wieprzowym, sos cebulowy, rukola
Podwieczorek
Trufla orzechowo-śliwkowa w czekoladzie
Kolacja
Żółty makaron kukurydziany z sosem z kurkami i suszonymi pomidorami
Piątek
Śniadanie
Kaszka manna z wiśniową frużeliną, szuszonymi morelami i płatkami migdałów
Drugie śniadanie
Pasta z buraka z czosnkiem niedźwiedzim, orzechem włoskim i grzankami razowymi
Obiad
Pieczone de volaille podane z makaronem orzo i surówką z kapusty białej
Podwieczorek
Twarożek miętowy z borówką i malinami
Kolacja
Pęczotto z kalafiorem romanesco, marchewką, pieczarkami i fasolką szparagową