Jest idealną dietą dla osób, które chcą pozbyć się zbędnych kilogramów. Poza utratą masy ciała, dodatkowo uczy nas dobrych nawyków żywieniowych, co chroni nas przed efektem „jojo”. Prawidłowo zbilansowane posiłki, przy deficycie energetycznym, chronią nas przed niedoborami składników odżywczych, mineralnych oraz witamin. Ponadto menu jest tak skonstruowane, że pomimo dostarczania organizmowi mniej kalorii, nie odczuwamy głodu. Taka redukcja to sama przyjemność.

Poniedziałek

Śniadanie

Komosa ryżowa z czekoladą i masłem orzechowym

Drugie śniadanie

Pasta brokułowa ze słonecznikiem podana z chrupkim pieczywem i kiełkami

Obiad

Dyniowy makaron z wieprzowiną i pietruszką, mix sałat z sosem sorgo

Podwieczorek

Paleo koko- kuleczki na słodko

Kolacja

Pełnoziarniste zapiekanki ze szparagami

Wtorek

Śniadanie

Wytrawne muffiny jajeczne z żółtym serem i szynką oraz pomidorkami cherry ze szczypiorkiem

Drugie śniadanie

Zupa ze świeżego szczawiu z białą fasolą i jajkiem na twardo

Obiad

Giuwecz z okonia z puree i surówką z pomidorów i papryki

Podwieczorek

Sernik mango na zimno

Kolacja

Sałatka z kolorowym gnocchi, pomidorkami cherry, ogórkiem i zielonym pesto

Środa

Śniadanie

Menemen z pieczywem razowym

Drugie śniadanie

Sałatka z selera naciowego, jabłka i orzechów włoskich z musztardowym vinegret

Obiad

Sznycel drobiowy w fitpanierce podany ze złocistym ryżem oraz surówką z papryki i ogórka małosolnego

Podwieczorek

Ciasto arbuz

Kolacja

Autorski burger wołowy podany na sałacie z sosem tys. wysp

Czwartek

Śniadanie

Granola gryczana z jogurtem greckim i owocami

Drugie śniadanie

Ryż z kalafiora z warzywami

Obiad

Pielmieni pierogi z mięsem wieprzowym, sos cebulowy, rukola

Podwieczorek

Trufla orzechowo-śliwkowa w czekoladzie

Kolacja

Żółty makaron kukurydziany z sosem z kurkami i suszonymi pomidorami

Piątek

Śniadanie

Kaszka manna z wiśniową frużeliną, szuszonymi morelami i płatkami migdałów

Drugie śniadanie

Pasta z buraka z czosnkiem niedźwiedzim, orzechem włoskim i grzankami razowymi

Obiad

Pieczone de volaille podane z makaronem orzo i surówką z kapusty białej

Podwieczorek

Twarożek miętowy z borówką i malinami

Kolacja

Pęczotto z kalafiorem romanesco, marchewką, pieczarkami i fasolką szparagową